Роботиката представлява голяма планина, която участниците се учат да изкачват заедно.

...
Роботиката представлява голяма планина, която участниците се учат да изкачват заедно.
Коментари Харесай

Роботите стават все по-достъпни в българската икономика

Роботиката представлява голяма планина, която участниците се учат да изкачват дружно. По време на това нанагорнище те учат доста за екипната работа, за действителния свят – по какъв начин когато свържем две жички, напишем малко код и натиснем един бутон, виждаме по какъв начин това, което сме създали, може да помогне на останалите към нас.

Това изясни в изявление за БНР Кристиян Михайлов от Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и нововъведения. Той е безапелационен, че имаме проблем с мотивацията на децата, а не с образованието като такова.

Трябва още от невръстна възраст да накараме младежите да желаят да останат в България и да основават технологии тук, означи Михайлов.

Относно ролята на СТЕМ центровете той разяснява, че " във всички тези съвременни здания, които ще напълним с съвременна техника, е значимо да заложим ролята на ученика и по какъв начин той може да ги употребява ".

" Имаме вече първата вълна СТЕМ центрове, много позитивни образци от разнообразни градове, където тези центрове се употребяват по предопределение и учениците имат достъп до тях. Много постоянно ние заключваме СТЕМ центровете, тъй като се тормозим, че някой ще счупи нещо. "

Част от шестото издание на форума по роботика

Близо 10 на 100 (9,8%) растеж на конфигурираните индустриални роботи в България чакат от Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и нововъведения (PARAi) за тази година.

" Генерално роботите стават все по-достъпни в българската стопанска система и от ден на ден компании употребяват индустриални роботи. Причината: неналичието на задоволително добре подготвен личен състав, цената на труда става все по-скъпа ", акцентира Михайлов.

Според него това се случва там, където индивидът може да бъде разтоварен от тежка физическа или монотонна работа, тъй като никой не може да бъде благополучен " 20 години да мести циментови торби по 20 кг 8 часа дневно 5 дни в седмицата ".

Запитан може ли България да се нарежда като водещ софтуерен хъб, Кристиян Михайлов уточни, че " вървим в тази посока ".

По думите му, от една страна има отдръпване на някои вложители, само че от друга България се трансформира в дестинация, която основава по-скъпи артикули.

" Държавата би трябвало да има съответна тактика и политика, що се касае до това да търсим сходен вид фрагменти. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР